26 Aralık 2013 Perşembe

Mama sandalyesi alıyoruz

IKEA mama sandalyesi
Bebeğimizin katı gıdaya geçmesiyle birlikte yedirme sürecimizde başlamış oldu. Oturduğu yerden, kucağımıza alıp yedirmeye kadar her şekli kullanıyoruz. Oğlumuzun ağırlığının ve hareketinin artması sonucu yardımcı olacağını düşündüğümüz mama sandalyesini alma zamanı gelmiştir.


Çok amaçlı sandalye


Bir bebek için en güzel şey yemek yemektir. İstediği sıcaklıkta, her an hazır, sınırsız ve keyif verici bir yemek, anne sütü elbette. Gün gelir artık birşeyler yemesi gerektiğinde ise yapılabilecek fazla birşey yoktur, hazır mamalar, meyve püreleri ve yoğurt ile bebeğiniz arasında bir savaş başlar. Bir bebek yemek istemezse bu tam anlamı ile bir sorundur ya da yiyor ve doymuyorsa bu daha da büyük bir sorundur. Kısacası bir bebekle ilgili aslında herşey sorundur ve siz bunlardan kurtulmak için ve bebeğiniz eğlensin diye elinizden geleni yaparsınız. Mama sandalyesi konusunda fazla bir araştırma yapmadım. Çünkü neredeyse tüm arkadaşlarım yüzlerce lira verip oyuncaklı, yatabilir, sallabilir, oturaklı, tekerlekli, lazımlıklı vs. bir sürü özellik içeren mama sandalyeleri aldılar ve sonuçta mutfağın bir kenarında kalabalık yapmaktan başka bir işe yaramadı. Yani bebekleri asla oturmak istemediler. Böylece bende bir mama sandalyesi alırım diye hiç düşünmedim. 

Benim bebeğim henüz mama yemiyordu ama bazı durumlarda arkadaşlarımın evlerinde biz masada otururken bebeğimin yanımda yatay ya da oturur olarak durmasını ve güvende olmasını sağlamak için onların mama sandalyelerini kullandım. Genelde bilindik bir marka olan Chicco mama sandalyesini kullanıyorlar. Evet bebek içerisinde gayet yayılabiliyor, güvende ama çok hantal. Sağa sola çekmek bile bir eziyet bazen. Çok büyük olduklarından fazlaca yer de kaplıyor.

Gün geldi bebeğimiz artık oturabiliyordu ve mama yiyecek seviyede büyümüştü, sonuçta biz de bir mama sandalyesi alalım dedik. Evimiz küçük olduğu için portatif ama bebeğimizin güvende olacağı bir sandalye almamız gerekiyordu. Daha önce ikiz bebekler büyüten arkadaşlarımızdan IKEA'daki mama sandalyesinin gayet kullanışlı olduğunu duymuştum. Böylece biz de IKEA'ya bir bakalım dedik. 

Açıkçası orada da çok çeşitli mama sandalyeleri vardı. Özellikle katlanır olan resimde gördüğünüz model benim çok beğenimi kazandı. Tek eksiği mama sandalyesi olmasına rağmen önünde herhangi bir masa olmamasıydı. Sonuçta gün gelecek önüne birşey koyup onu yemesini de bekleyeceğiz. Pratik, kullanışlı duruyordu ve evimizin konseptine çok uygundu. Dekoratif açıdan da oyumu ona veriyorum ama biz şu lokantalarda ve AVM'lerde karşılaştığımız düz beyaz modeli tercih ettik. Güvenlik açısından sağlam bir sandalye, devrilmesi imkansız, bebeğin sarkıp düşmesi de olasılıksız. Bu nedenle benden tam not aldı, ayrıca güvenlik için kemeri de mevcut (ben şu ana kadar bir iki kez balkonda tek başına bıraktığımda kullandım).
Mama sandalyesini sadece birşeyler yemesi için değil başka amaçlarla da kullanabiliyoruz. Mesela masasının üzerine birşeyler koyup oynamasına izin veriyoruz ya da balkonda güneşlenip etrafı seyretmesi için kullandık. Bebeğim iş yaparken beni seyretmeyi sever. Ben de önceleri mutfağın önüne anakucağını koyup onu oyalıyordum, bugünlerde ise mama sandalyemizi koyuyorum. Ayrıca mama sandalyemizi televizyon seyretmek için de kullanıyoruz :) Ee bazen bebekler de televizyon seyreder. 

Bu arada mama sandalyemizin masa kısmı çok kolay çıkıyor ve mutfak lavabosunda yıkayıp yerine takmak fazla da zaman almıyor. Tavsiye ediyorum... Afiyet olsun :) 

IKEA mama sandalyesinde bebek

Pratik uygun fiyatlı mama sandalyesi


Katı mamaya geçtikten sonra bizim oğlan büyüdüğünü bize hissettirerek artık oturmaya, oturarak iş yapmaya başladı. yatmaktan hoşlanmayan yemek sırasında ilk kaşıklarda sakin, sonrakilerde agresif tutum takınan oğluma annesi mama sandalyesi alma kararını verdi. Mama sandalyesi fikrini ilk bana söylediğinde aklıma arkadaşımızda gördüğümüz plastik, pratik ucuz olan model geldi. IKEA'dan aldıklarını hatırlıyordum.

İlk olarak ihtiyaçları kalmadığından arkadaşımdan mama sandalyesini istedim. Fakat sandalyeleri (çocuklar ikiz olduğu için) dağıttıklarını söyleyince alışveriş maceramız başladı. Evimizin küçük olduğunu artık siz de biliyorsunuz. Bu nedenle hanımla ortak paydada buluşup pratik, kolay kullanımlı bir modele yöneldik. Hatta ilk fırsatta arkadaşımızınkilerin aynısını alacaktık. Alışveriş zamanında hanımın gönlü başkalarına kaysa da son karar en basitinden, çoğu lokantada bulacağız tipten oldu.

Oğlumuz mama sandalyesini kullanıyor. Kullanmayan çok bebek görünce halimize şükrediyorum. Alışması için mama sandalyesine oturtup balkona atıyor, yemeklerde yanımıza çekiyoruz. Şu anda emekleme süreci başladığından ortalıkta dolanmaması gerektiğinde de mama sandalyesine oturtup sandalyenin etrafına oyuncak bağlayarak zaman geçirmesini sağlıyoruz.

Mama sandalyemizden memnunuz tavsiye ederim.


 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments