30 Nisan 2015 Perşembe

Ve bir sene daha geçti: 2. Yaş Günü Kutlaması

Yıl 2013 güzel ve güneşli bir bahar sabahı. Şubat ayının son günü 28 Şubat. Hastaneye doğru yola çıkıp bu tatlı yaratığı kucağımıza alalı tam 2 yıl olmuş. Şimdi kutlama zamanı...

Annesinin Şehzadesi büyüdü annesinin "baraba" seven oğlu oldu

1. yaş günü kutlaması hazırlıkları çok heyecanlıydı. Bir konsept bulmak gayet kolaydı. Muhteşem yüzyılı seyrediyorduk ve oradaki minik şehzadelerin kıyafetleri oğluma ne kadar da yakışır diyerekten Şehzade konseptli kutlama partisinin hazırlıklarını yaptık. (Merak edenler için buraya göz atabilirler)

2. yaş günü konseptini çok düşündüm insanlardan fikir istedim ama sağ olsun kimse düşünme gayretinde bile bulunmadı. Çok şükür oğlum kendi konseptini kendi oluşturdu. Kırmızıyı ve arabaları çok seven oğlum için en güzel konsept Şimşek McQueen olabilirdi ve oldu da. Detayları geçen seferki gibi aktaracağım:

Renk: Erkek rengi olan ve benim de çok sevdiğim turkuaz rengi yine ağırlıklı ton oldu. Bu tonu beyaz puantiyeler süsledi ve kimi yerlerde kırmızı detaylar kullanarak ve McQuenn resimleri ile tamamladım.

Süsleme: Süsleme olayı her zaman olduğu gibi "İYİ Kİ DOĞDUN" yazısıyla başlıyor. Halamızın geçen sene gönderdiği yazıyı bir ömür kullanacağız gibi geliyor ve kullandık. Süsleme için balonları bu kez çok pahalı olan İstinye Park'taki Party Time dan almadım. İnternet üzerinden en ucuz bulduğum sitelerden alışveriş yaptım. 3de 1 maliyet ile bayağı kar ettim. Uçan balonları doğum günü sabahı şişirttirdim. Aslında bu bile tek başına çok pahalı bir balonu 10 liraya falan bile şişiriyorlar. 2 balonumuzu maalesef şişirirken patlattıkları için bana siyah ya da fuşya seçeneklerini sundular böylece oğlumun metalik gri renkte olması gereken 2 balonu fuşya renkli oldu. Bu alüminyum balonlara verilen paraya değiyor. 1 ay uçar vaziyette oluyorlar ve 1 yaş balonunu doğum gününden bir gün önce artık kendim attım. 1 sene boyunca oynadık. Şişirip şişirip durduk.



özel magnetMasa süslemesinde geçen seneki kek standını kullandık ve ona uygun cup kek kağıtları aldım. Üzerleri için de kürdana tutturulmuş kalpli, puantiyeli mavi ve üzerinde McQeen resmi olan süsler kullandım. 2 şeklinde kurabiyeler yapıp poşetleyip, beyaz puantiyeli, mavi hediye kutuları ile de misafirlerimize armağan ettik ve bunun yanında da McQuenn temalı buzdolabı magnetlerini de unutmadım.

Davetliler: Bu yıl evimiz küçük olduğundan iki kez doğum günü yaptık. Birincisinde arkadaşlarımızı çocuklarıyla birlikte davet ettik. İkincisin de ise yaşça bizden büyük akrabalarımızı davet ettik. Çocukların olduğu doğum günü bayağı bir gürültülü ve yorucu geçti ama çocukları mutlu etmek elbetteki bizim işimiz.

Pasta: Pastayı her ne kadar ben yapmayı planlasam da bakıcımız bir yakınını kaybedince tüm hazırlık süreçlerini Kadir ile beraber tamamlamaya çalıştım. Dolayısıyla 1 saatlik işi 3 saatte bitirdikten sonra pastayı artık ben yapamazdım. Ben de sipariş verdim. McQeen temalı pastamızdan 6 adet maket oyuncak oğluma hatıra kaldı. Elbette daha bir ay olmadan tekerleklerini ısırıklarla doldurdu :) Eve gelen iki katlı pastamızın katlarını ayırarak ilk partide altını kullandık ve böylece tek yaş pasta ile iki doğum günü çıkardık.

Kıyafet: Oğluma bu kez temalı bir kıyafet dikemedim :) ben de renk olarak uyumlu olan kırmızıyı seçtim ve oğlumun daha önce beğenip aldığımız kırmızı kot pantolonu ve kravat desenli T-shirtünü giyindirdim. McQuenn desenli spor ayakkabıları da vardı. Böylece konsepte uygun ve şirin giyimli bir çocuk oldu.

Hediye: Oğluma bu sefer ilk kumandalı arabasını alarak bir süpriz yapmak istedim. Artık aklı da bu tarz şeylere kestiği için çok da mutlu oldu. Tek aksilik aynı gün oğlum birşey yapmadan gözümüzün önünde bir ileri bir geri oynarken araba bozuldu. İnşallah babamız tamir edecek :)

Doğum günümüz güzel sohbetli ve eğlenceli geçti. Günün sonunda yorulmamış olmak elbetteki mümkün değildi. Geçen sene oğlumuzun uykulu ve agresif tavırlarından sonra herşey çok güzel ve keyfili geçti. En önemlisi çok güzel fotoğraflarımız oldu. Akrabalarımızın da birbirine Kadir için kaynaştığı, hediyelerin geldiği çok güzel bir yaş günüydü. Üzerinde isim yazan ilk Trabzonspor yazan forması, papyonlu takımı, pembe T-shirtü, yarış arabaları, şu an aramızda olmayan taburesi ve diğerleri için arkadaş ve akrabalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hep dediğim gibi yanımızda olun fotoğraflarımızda ve hatıralarımızda yer alın bizi mutlu eden budur. Sizi seviyoruz...

İyi ki doğdun oğlum ve umarım 62 yaşını da mutlulukla, sağlıkla ve huzurla görmeyi de Rabbim nasip eder.

Daha dün doğmuştu


Büyüklerimiz hep söyler zaman hızlı geçiyor diye. Özellikle üniversite ve sonrasında bu hızı hissetmeye başlasam da evlendikten ve oğlumuzun doğumundan sonra hız iyice arttı diyebilirim. İkinci yaş günü için aynı baba tavırlarıyla hazırlıklara yoğun olarak gönülden destek vererek ilgili günün gelmesini bekledim.

Süsleme ve aşçılık işlerinde figüran rolü üstlenerek yapılan hazırlıklara katkıdan bulundum. Geçen yılki hazırların çok önceden başlanılması ve oğlumuzun doğum gününde huzursuzluk çıkarması nedeniyle annemizin mutsuz oluşunu gördükten sonra bu yılki hazırlıklara çok önem verilmemesini istedim ki ben de öyle davrandım. Annemiz her ne kadar bana hissettirmemeye çalışsa da içten içe yaptığı çalışmaları, hatta gün gelmeden hazırlanan hediye kurabiyeleri de doğum günü yaklaştıkça bir bir ortaya koymaya başladı.

Doğum gününde bir baba olarak mutfakta hazırlıklara devam eden annemize evi süsleyerek yardımda bulundum. İlerleyen vakitte arkadaşların gelmesiyle mutfak konularında da yardımcı olmaya başladım. Hep merak ettiğim, bir türlü göremediğim doğum günü pastasının aslında birkaç gün öncesinde kredi kartı ekstresinde farkına vardığım ama sormaya fırsatını bulamadığım harcama olduğunu zil çalınca görmüş oldum :)

Arkadaşlarla akrabalarla iki gün süren doğum günü etkinliklerimiz güzel geçti diyebilirim. Her ne kadar doğum günü işlerinin ön planda tutulmasına pek olumlu bakmasam da arkadaşlarla, akrabalarla bu vesile ile bir araya gelmek onları bir araya getirmek güzel bir duygu.

 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments