16 Ocak 2015 Cuma

Teknolojik Çocuğumun İlk Oyunları

Teknolojik aile olmaktan başka şansınızın olmadığı bu devirde siz de çocuklarınızı teknolojinin gerisinde bırakmayın. İki mühendis ebeveyn olarak dijital cihazları ve buna bağlı olarak oyunları arabada giderken, misafirlikte iki laf edebilmek için ve bazen işimiz olduğunda silah olarak kullanıyoruz. Kısacası oğlumuz her istediği zaman oyun oynayamıyor, ki sürekli oynamasını da Teknolojij Cihazlar ve bebeğimiz yazısında olduğu gibi tavsiye etmiyoruz.

Aslında Android işletim sistemindeki oyunlar çok daha başarılı buluyoruz. Ama ilk olarak IOS oyunlarla başladığımız için bu konudaki ilk yazıyı bu amaçla yazdım. Bu gün sizlere 3 oyun tanıtacağım. Bunlar sadece renklerin ve basit hareketlerin ağırlıklı dolayısıyla bebeğinize ve gelişimine daha olumlu olduğunu düşündüğüm oyunlar:

1- Touch the Ladybug - Uğur Böceğine Dokun

Bu oyun adından da anlaşılacağı gibi hareket eden bir uğur böceğinin hareket edip uçmasını sağlayan bir dokunma oyunu.Yeşil bir ekranda kırmızı bir uğur böceği bir sağa bir sola giderken bebeğiniz ona dokununca kanatlarını açıp uçuyor ve çocuğunuz hem takip etme, yakalama yetilerini geliştirir iken hem de eğleniyor.

Oyun sahibi David Herrara Solas 7 aylık oğlu Lucas için bu uygulamayı yazmış. 6 aylıktan itibaren her bebek için oynayabileceği basit bir oyun. Bu oyunu oynayan Lucası görmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

www.youtube.com/user/davihesoft

2- The game of Hide and Seek - Saklanbaç oyunu

David Herrara Solas bu sefer 5 yaşındaki oğlu Pablo için saklambaç oyununun görsel bir simulasyonunu yapmış. Bu oyunun öncelikle ücretsiz versiyonundan bahsedeceğim. Pablo ve Lucas karakterlerinin biri ebe oluyor diğeri evde onu arıyor. 3 şansı var bulabilmek için. Salon, mutfak, banyo ve yatak odasında arayabiliyor.

Odayı seçtikten sonra eşyaları tıklıyorsunuz ve eğer orada değilse kocaman bir üzülen surat ve yuh sesleri geliyor. Bulursanız da gülen yüz ve gülücük sesleri. Bence çok başarılı değil ama çocuğun eğlenmesi açısından elbetteki yararlı :)

Ücretli versiyonunda (1.99 lira) karakter ekleyebiliyor ve çok sayıda kişi saklanıp çok sayıda kişi bulunabiliyor. Bu daha eğlencelidir elbette ama sanırım bunun için para vermeye değmez.

3- Free Sweeper for Babies - Bebekler için Çöpcü


Bu oyunda da aslında uğur böceği oyunundaki aynı mantık var ama burada çöp arabasını hareket ettirebilme kabiliyetini de çocuklarınıza kazandıran bir oyun olduğu vurgusunu yapmam gerekiyor. Çöpçümüz çöpleri topladıkça mutlu oluyor. Yerlerdeki yapraklar da bu sayede temizleniyor.

Bu uygulama yazarının oyunları fazla olmamakla beraber çok basit ama oyalayıcı oyunlar. Bir sonraki yazımda IOS ve Android'deki havaifişek (firework) oyunlarından bahsedeceğim. 

Bu oyunlarla başladığımız süreçte şimdilerde hangi oyunları denediğimizi tahmin bile edemezsiniz. Çocuğunuzla güzel zaman geçirmeniz dileği ile...

 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments