12 Mayıs 2014 Pazartesi

Bebek bezi hakkında

Üçgen bezleri hatırlayanınız var mı? Belki de piyasada bulamayacağınız üçgen bezler eskiden annelerimizin yardımcı aparatlarıydı. Hazır bezler çıkıp, rekabet ortamıyla bezlerin ucuzlamasından sonra piyasada göremediğimizi söyleyebiliriz. Bebeğimizin bakımını kolaylaştıran, bebeklere huzur veren hazır bezleri inceleyelim istedik.

Bez deyip geçme...

bebek bezi çeşitleriBebek bezi olayına girmek oldukça ilginçti. Bir mama markasının sitesine üye oldum ve onlar da bana birer adet bebek bezi örneği ve hediye %25 indirim kuponu göndermişlerdi. Ben de almıştım. Zaten hastaneye gitmeden bir paket bez almak şart :) hastane elbette hastane sürecinde bebeği kendi bezleri ile bezliyor ama bulundurmak şart. Böylece Huggies ile sürece başladık. Her seferinde bebeğin sırtından sızdırması ile sonuçlanan hoş olmayan bir süreç yaşadım. Bu süreç belki bebeğin ilk zamanlarda kakasının çok sıvı olmasındandır belki başka bir nedenden ama ben memnun kalmadım. İkinci olarak Prima denedik. Prima active bebek çok hoş bir kokuya sahip değildi. Önemlikle bebek fazla çiş yaptıysa daha da iğrenç kokuyordu. Prima premium care tüm bu problemleri çözdü. 

İkinci bir tercih sebebim de kıyafetlerden özellikle açık renk kıyafetlerden ve sıcak günlerde bebek sadece zıbınla dolaştığında zıbının kenarlarından bezin beyaz ve şirin görünmesiydi. 

Saçma gelebilir ama Primayı tercih etmemin üçüncü sebebi ise bezin değişim zamanıydı. Her seferinde acaba bezi doldu mu değiştirsem mi sorusunun göstergeli cevabı da bu bezde saklıydı. Kısacası ikinci tercihimizi kullanırken fazla memnun kaldık ve başka bir bezi artık denemedik. 

Bez numaralarına gelince 0'dan 5'e kadar altı adet numara söz konusu. Kilolarına göre numaralandırılmış ve alırken sınır değerdeyseniz tavsiyem hep bir büyüğünü alın. Çünkü aslında çok ufak bir büyüklük farkı var ama su kaldırabilme derecesi hemen hemen aynı. İlk başlarda bez alırken tek paket tek paket almanızı tavsiye ediyorum. Çünkü bebekler çok hızlı büyüyebiliyor. Benim oğluşum 1 numarayı aslında bir paket bile kullanmamalıydı ama biz yaklaşık iki paket almıştık ve yarısı kaldı diyebilirim. Yukarıda bahsettiğim sızdırma olayı bundan da kaynaklanmış olabilir. Kimseyi karalamak istemem. 

Bez paket fiyatları yaklaşık olarak aynı ama paket içerisinde sayılar farklı olabiliyor. Aynı marka içerisinde bile farklı büyüklükteki bezler farklı sayıda paketleniyor. Eğer bez fiyatı hesaplayacaksanız birim fiyatını hesaplayıp öyle değerlendirmelisiniz. Bu durumda market reyonuna bakılınca elbette prima bir parça fiyatlı çıkıyor. 

Bir de bebek bakım bezi almanız gerekiyor. Bu da tane fiyetı 1 liraya geliyor ve son zamanlarda tüm markalar bu bezlerden çıkarmaya başladı. Ben bayağı faydasını gördüm. Kullanım sıklığı oğlumun davranışına göre değişiyor. Eğer bezlenirken sabit durursa hareketsiz olursa 3 gün 1 hafta daha fazla gidiyor ama fazla hareketli bir çocuk olduğundan bazen günde 2 tane bile kullanabiliyorum. Hareketli bir bebeği bezlemek bu arada dünyanın en sinir bozucu şeylerinden biri. Sonuçta siz sabit durmasını isterken o iki arada bir derede siz farketmeden ya kaçar ya ayağa kalkar ve siz ona kızamazsınız bile. Size öyle bir sevimli bakar ki bak başardım edasıyla :) sinir bozukluğu bundan kaynaklı :)

Bez ve bakım örtüsü ile ilgili söyleyeceklerim bunlar bakalım babamız ne yazmış şimdi...

Baba ve bez

Babalar bebek bezi hakkında ne kadar bilir, ne kadar yorum yapabilir bunu test edeceğiz. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, bebeği ilk ben bezledim. Sonrasında ise defalarca bezlediğim oldu. Yani konuya çok uzak değilim. Hiçbir zaman da annemiz kadar da yakın olamadım.

Bebek bezinde promosyon olarak kullandığımız Huggies ve Prima Premium Care dışında hanıma sadece Prima kullandırabildim. Bir de anne çocuk fuarında bize verilen Mofix bezi kullandık. Bu kısıtlı bezler arasında 3 numaraları beze kadar Premium Care önde gidiyordu diyebilirim. Hem ince oluşu, hem göstergesi ile işimizi kolaylaştırdı. Huggies hanımı pek memnun etmese de Mofix ile Prima arasında fark vardı diyemem. Bebek bezinin teknik özellikleri hakkında daha fazla bilgi veremeyeceğim. Umarım hanım sizi daha çok bilgilendirir.

Babalar için asıl tavsiyem fiyat konusunda olacaktır. Özellikle bizim kullandığımız bezler hakkında çok çeşitli fiyatlandırma gördüğümden, babaları derinden etkileyecek hesap kitap dökümlerini rahatlıkla anlatabilirim. Öncelikle bez numaralarına göre birim başına fiyatların değiştiğini söyleyebilirim. 1 numaraları bezi kısa sürede terk ettiğimiz için (oğlum biraz tombalak) iki numaralı bez ile olaya giriş yapabiliriz.
bebek bezi stoku

Bugünü baz alacak olursak bez fiyatları Prima Premium Care için birim bez başına 40-55 kuruş arasında oynuyor. 40 kuruşluk veya altında bir fiyata bez bulursanız hemen alın derim. Genelde internet ve süpermarket kampanyalarından takip ederseniz bu fiyatları bulabilirsiniz. Kampanyasız fiyatlarda 55 kuruşa kadar çıktığı oluyor ki bu aylık bez masrafınızı  %30-40 aralığında artırarak değiştirebiliyor. Aylık 140 liralık bez harcaması yerine 100 liralık harcama yapıp, internet parasını çıkartabiliyorsunuz.

Prima yeşil paketler ise Premium Care'e göre ortalama 5 kuruş daha ucuz olabiliyor. Aynı şekilde kampanya dönemlerinde bir bezin 35 kuruşa denk geldiği durumları bulabiliyorsunuz. Diğer bez markalarını kullanmadığımız için hesabım biraz kısıtlı kaldı. Fakat şunu belirtmek isterim ki özellikle 3 numaralı bezden sonra indirimli zamanlarda stokçuluk yapmanızı tavsiye ederim. Şu ana kadar sadece 2 numaradan 3 numaraya geçerken stoktan elimizde kaldığı oldu. O da fazla bir miktar değildi.

İnternet kampanyalarını genelde eşim takip ediyor ya da alışveriş sitelerini gezerken denk geliyor :) diyebilirim. Market kampanyalarında ise denk geldiğimiz zaman stok yapıyoruz. Örneğin geçen Carrefour kampanyasında 4 ve 5 numara stoğumuzu resimde görebilirsiniz.


 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments