16 Mart 2018 Cuma

10-18 Mart 2018 Fuar Çakışması


Kitap okumayı çok seven bir insan olarak, şanslıyım ki çocuklarımda kitap okumamı seviyor. Her gece yatmadan önce en az iki kitap okumamda ısrarcı oluyorlar. Tabi aynı kitapları hele de sevdikleri kitabı bir ay boyunca her gece okutmaları gibi durumlar olunca çoğu zaman okurken sıkılıyorum. Bu nedenle de onlara sık sık kitap almak durumunda kalıyorum.


Bu amaçla 5.si düzenlenen CNR İstanbul Kitap Fuarına gittik. Kızım ile baş başa güzel bir deneyim oldu. İlk başta kalabalık çocuk gruplarını görünce uykudan da uyanmış olmasının verdiği huysuzluk ile eve gidelim diye tutturmasına rağmen sonra kitaplara bakarken o da fuarda olmaktan zevk aldı. Hele de 5 liraya aldığımız çıkartma kitabını alıp sağa sola yapıştırmaya başlayınca tabi ki artık oradan çıkmak istemedi.

Önceki fuarlara göre çok geniş değildi. Hatta diğer fuarlar gibi her yıl kötüye gittiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen sene çocuk bölümünü ayırmışlardı. Bu bölüm çocuklu aileler için kolaylık olmuştu ve sanat fuarı ile çakışmıştı. Bu da hem çocuklar için hem de bizim için fuar gezisini daha bir zevkli hale getirmişti. 

Bu sene de 2. sinin düzenlendiğini gördüğüm Çocuk Gelişim Fuarı ile çakışmıştı. Aslında benim için güzel bir durumdu. Hatta önceden böyle bir fuarın varlığını öğrenseydim direkt ona giderdim. Çünkü çocuk kitapları zaten buradaydı ve çocuk oyun alanları etkinlikleri de cabasıydı. 2,5 yaşında olan kızım bu fuardan büyük bir keyif aldı. Çeşitli zeka oyunlarıyla, yapbozlarla oynadı ve fuardan çıkışımız zor oldu.


Kitap fuarında dini eğitim içeren, değerler eğitimini içeren kitaplara ve öfke kontrolü yaşayan oğlum için öfke telkinleri veren kitapları aramaya ağırlık verdim. Diyanetin okul öncesi eğitim için çıkardığı kitapları gördüm ve ilk incelememde güzel olduğunu düşünerek aldım. Örnek vermek gerekirse;
  • Özkan Öze'nin kaleme aldığı "Peygamber hikayeleri serisi" 10 kitaptan oluşuyor, Adem, Nuh, İbrahim Peygamber gibi.. 
  • Yine Diyanetin 5 yaş ve üzeri çocuklar için hazırladığı dini eğitim serisi. Bunun içerisinde Peygamberimizin hayatı, boyamalı ve hikayeli "40 Hadis", peygamberimizin arkadaşları serisi ve Kuran öğrenmek için cüz eğitim kitapları içeren bir takım. 
  • Dağıstan Çetinkaya'nın kaleminden "Ufak Şeyler". 
  • Cesur olmak, dürüst olmak, saygı ve sevgi, kurallara uymak, hayvan sevgisi, paylaşmanın önemi, iyi insan olmak, yardımlaşma, çevre bilinci, nezaket gibi temaları içeren Çakıl "Gülen yüz" serisini eksik parça yayıncılıktan aldık. 
  • Yağmur yayınlarından Mahmut Yılmaz'ın kaleminden bir set. Ev kazaları ile ilgili "Elektrik Matematik Biliyor", Kaybolmakla ilgili farkındalığı artırmak için "Ben Kaybolmam Ki!", zor durumlardan kurtulmak için "Keşke Yalan Söylemeseydim" kitapları. 
  • İş Bankası Kültür Yayınlarının ilk okuma kitaplarım serisinin neredeyse tamamına yakınını aldık. Elif, Çağlar, İnci serileri ve Arkadaşım... serisi. Bunları özellikle tavsiye ediyorum ki çocuklar bunlara bayılıyor.
Etkinlik kitapları aldım ama bunu başka bir başlıkta anlatacağım. Elbette başka kitaplarda aldık ama en önemlileri bence bunlar.

Şimdi gelelim Çocuk Gelişim Fuarına. "0-10 yaş arasındaki çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, kültürel ve bedensel açıdan iyi yetiştirilmesine ilgi duyan herkesi Türkiye'nin ilk ve tek çocuk gelişim fuarına herkesi bekleriz" sloganıyla düzenlenen ikinci fuarmış.

Bu fuar İstanbul Fuar Merkezi Expo Center da 15-18 Mart tarihleri arasında düzenleniyor. Fuarda çeşitli zeka oyuncakları, elektronik destekli legolar, dikkat artırıcı ve zeka geliştirici diğer oyuncaklar mevcut. Bunları direkt çocuğunuzla oynama imkanı da bulabiliyorsunuz. Çeşitli atölyelerin tanıtımları yapılmakta. Bu sayede miniskop bilim ve sanat atölyesi, pammuk atölye gibi çocukları eğlendiren ve eğlendirirken öğreten çeşitli etkinlikler düzenleyen atölyeler mevcut. Ayrıca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleriyle bizzat görüşebilirsiniz.


Kitap fuarı tamamen ücretsizdi. Çocuk gelişim fuarı ise e-bilet almışsanız ücretsiz, direkt fuara giderseniz 5 lira ile ücretlendiriliyor.

Bu fuarlara gitmeli mi?

Bence gitmeli hem çocuklarında böyle ortamlar görmesi gerekli diye düşünüyorum hem de kitapları rahatlıkla karıştırıp pazarlık ederek kitap almak güzel. Sıkıntı şurada İş bankası kültür yayınlarından 380 liralık kitap aldım. Aldığım kitaplarda %25 indirim vardı. Bugün bu yazıyı yazarken yayın evinin tam adını öğrenmek için webden baktığımda D&R da aynı kitaplarda %35 indirim olduğunu görüyorum. Bu da elbette büyük hayal kırıklığı oluyor. Buradan fuar katılımcılarına sesleniyorum. Daha ucuza lütfen daha promosyonlu lütfen...

Sevgiyle kalın...
 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments