27 Eylül 2016 Salı

Islak mendil (Bebekler için) denemeleri

Bebeğimizin temizliği konusunda, özellikle altına yaptığında ilk başvurduğumuz şey ıslak mendil oldu. Eskiden annelerimiz ne kullanırdı diye sormadım ama temizliği kolaylaştırıp pratik hale getirdiği için bizim çok tercih ettiğimizi söyleyebiliriz. Peki bebeğimiz için ıslak mendil seçerken nelere dikkat ediyoruz? Hangi marka ıslak mendil? Islak mendil bebek için mi olmalı? Bu yazıyı babanın ufak yorumlarıyla anne gözünden yazıyorum.

10 bilinmeyenli 8 denklem hadi çöz bakalım!!

Islak mendil denince aklıma rengarenk paketlerde 1 liradan 10 liraya kadar uzanan bir fiyat aralığında çok çeşit geliyor. Bebeğimiz doğduğunda bu ürünü alırken hangi marka seçeceğimi bilemedim. Ama Nivea ya ve Johnson Baby' e ait indirim çeklerim vardı. Bu indirim çekleri ile Nivea'ya ait farklı ürün ıslak mendilden satın alıp kullandım. Sonuçta çocuğun altını temizlemek için kullanacağım bir üründü işte çok para vermeye ne gerek vardı. Zaten başlangıçta iki günde bir hemencecik bitiyordu.


Sonra bez seçiminde Prima'ya karar verince Prima ıslak mendil kullanmaya başladım ama o da çok küçük ve gözenekliydi. Denemeler denemeler sonucu UNİ de karar kıldım. UNİ' ninde çeşitleri vardı. Çok küçükken pişik kremlisini, hatta kızımız doğduğunda "Yeni Doğan" ürününü, pamuklu yüzeylisini falan seçer oldum. Ama daha büyüdükçe farklı ve daha ucuz olan ıslak mendillere geçeyim dedim. Bu sefer bebeğimin poposunda kızarıklıklar ve pişikler oldu. Bu pişikli zamanlarında su ve pamukla temizledim. Hatta su altında yıkayıp kuruladım. Islak mendili aynı zamanda üstüne birşeyler döküldüğünde ya da üzerini kirlettiğinde kullanıyordum. Bu durumda poposu için aldığım pahalı ürünleri kullanmayı istemiyordum ve ucuz mendillerle siliyordum. Ama bazen bebeğin elini yüzünü de silmek gerekiyordu ve ucuz mendilleri kullanmak istemiyordum.


Tüm bu sorular karmaşa ve pratik fikirler sonucunda "aman" dedim ve UNİ' nun sarı paketlerini kullanmaya başladım. Pamuk ve saf su olan bu paketler benim bebeği pamuk ve suyla temizlememe denkti. Kokusu yoktu ve bebeğimin elini yüzünü ağzını rahatlıkla silebiliyorum. Yere dökülen birşey olursa kimi zaman bununla yapıyorum ama çoğunlukla da Komili'nin ucuz ve bence aslında bayağı da kaliteli olan mendilleriyle yapıyorum.

İlk çocukta ıslak mendil gibi basit bir konuya bile karar vermek çok zor oluyor. İkinci çocukta biraz daha rahat hareket edebiliyorsunuz. Gelelim ıslak mendil seçerken dikkat ettiğim noktalara;

  • Paketin açılma şeyli ve mendillerin çıkışları. Bazı paketlerden mendili bir tane çekiyorsunuz bir bakıyorsunuz ki tüm mendiller dışarı çıkıyor ve bir elinizle bebeği kontrol altında tutmaya çalışırken bu hiç de kolay olmuyor. 
  • Bir de kapağı açmak için tek elle hatta parmakla başarmanız gerekebiliyor. Bu da UNİ'nun bas al kapaklarında mevcut. Zaten yapışkanlı paketlerin yapışkanı bozuluyor ve mendiller kuruyor. Bas al kapaklar çek kapaklara göre daha kullanışlı ve bebeğin de tek başına açıp hepsinin çıkarı çıkaramayacağı cinsten.
  • İlk zamanlarında kokusuz olmasına dikkat ediyordum. Kokusuz olanlar genelde su bazlı oluyor
  • Ayrıca mendil seçimde bir de elleri yapış yapış etmesine bakılmasını tavsiye ediyorum. Bu yapışıklık hoş bir duygu vermiyor. Dolayısıyla kuruması da hoş olmuyor ve pişik yapanın bu olduğuna inanıyorum. Zaten ben su ile bile altını alsam bebeğimin yine de penye bir bezle kurulayıp öyle bezliyorum. Pişik engelleyici kremlerinde böyle daha çok işe yaradığını düşünüyorum.
  • Çoğu zaman ıslak mendilleri ikiye bölüp kullanıyorum. Hatta yeni doğduğunda üçe, dörde böldüğüm zamanlar vardı. Çünkü bir tanesinin silerken büyük geldiğini ve gereksiz yere mendil israf ettiğimi farkettim. Bu durumda bazı mendiller rahatlıkla yarıya bölünebilirken bazısını bölmek oldukça zor oluyor. Şu anda en kolay bölünen Huggies diyebilirim.

Son zamanlarda Huggies'in sarı paketli ıslak mendillerine geçtim. Bir ara yeşil kullansam da o dönemde yaşadığım pişik sorunu sonrası son kararım sarı paketli mendilleri oldu. Dokusu daha yumuşak, prüzsüz ve kolay bölünebilir olduğundan tercih eder oldum.

Sonuç olarak özellikle yeni doğan sürecinde saf su içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. Sonrasında ise bebeğinizin pişik durumunu takip ederek seçiminizi yapabilirsiniz. Islak mendilden de pişik olabiliceğini unutmayın. Bence arada sırada su ile poposunu yıkamayı ihmal etmeyin. Hem ferahlık sağlıyor hem de gerçekten daha temiz oluyor. Ben yıkasam da, ıslak mendil ile silsem de yine bir penye ile kuruluyorum. Size de tavsiye ederim. Bir de fiyat olarak kutulu ürünlerde büyük marketler ya da bebek mağazalı ciddi indirimler yapabiliyor. Bu tarz ürünleri tercih etmenizde fayda var.

Bir anne olarak sanırım ıslak mendil konusunda diyebileceğim başka birşey yok. Sizlerin önerisi varsa gelin tartışalım.

yeniaile @Twitter
yeniaile @Facebook

 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments