18 Ağustos 2014 Pazartesi

Baston Puset

Bebeğimiz doğmadan önce bebek arabası (ana kucaklı - pusetli) işini halletmiştik. Büyümeye başladıktan sonra farklı ihtiyaçlar ortaya çıktı. Biz de öncelikle pratik olması açısından baston puset almaya karar verdik.

Pratik, Hafif, Yeterli

Bebeğimiz 15 aylık ve son bir aydır kendi kendine yürüyor. Bu süreçte kendi arabasında durmaktansa inip pusetini ittirmeyi tercih ediyor. Bazen de illa kucağa gelmek istiyor. Bu durum benim için bayağı zorluyor olabiliyor. 13 kilo bebek 8 kilo pusete bir de çantayı ekleyince kaldırımdan inip çıkmasının yanında düşüncesi bile bir dert oluyordu. Ben de dışarıdaki izlenimlerimden faydalandım ve bebeğim için hafif bir baston puset almaya karar verdim. Aslına bakarsanız da bu babamızın fikri idi. Ayrıca mevcut pusetimiz oldukça büyük ve arabamızın bagajında duruyordu. Eşim işe gittiğinde aklına gelmemiş ya da üşenmiş ise pusetsiz kalıyorduk. Son olarak mevcut pusetin yük olacağını ve oğlumun yürüyebileceğini düşünerek dışarı çıktığım sıcak yaz gününde, oğlumun yürümeme inadı ile beraber internetten 80 liraya baktığım baston puseti o anki gaflet ile 90 liraya aldım :) Sonuçta memnun da kaldım.

Hafif (4,5 kg ağırlığında), kolay açılıp kapanıyor, katlandığında da taşıması kolay. Çocuğu da puseti de alıp merdivenlerden inebiliyoruz daha ne olsun. Son olarak almaya karar verirseniz hemen her AVM ' de bedava hizmet olarak verilen pusetleri denedikten sonra avantajlarını ya da eksikliklerini siz de anlayabilirsiniz.

bebek puseti portatif puset katlanmış puset araba bagajında puset

Fiyat Performans ürünü

Başlangıçta pratik olan bebek arabamızın pratikliği oğlumuz büyüdükçe ve hareket kabiliyeti daha da düştü diyebilirim. Siz daha arabayı açamadan oto koltuğundan çıkmak için bağıran, kemeri çözüldüğünde de elinizden fırlayıp giden bir varlık için arabayı bagajdan çıkarıp gerekli ayarlamalarını yapmak zor gelmeye başladı.

Buna ek olarak özellikle kısa süreli işlerimizde örneğin evin kapısından markete gidene kadar ki süreçte kullanmak gerekiyorsa arabanın bagajından çıkarıp kurulumunu yapana kadar oğlumu kucakta taşımayı tercih ediyorum. Özellikle pusete geçtikten sonra büyüyen bebek arabamız için alternatif pratik ürün arayışımız başlamış oldu.

İnternette gördüğüm baston puset isimlendirmesinin karşılığını başka bir zamanda bebek ürünleri satan büyük bir mağazada gördüm. Katlanmış olarak gerçekten bir baston gibi duran, oldukça pratik görünen, fiyatı olarak (gördüğüm üründe) pek ucuz olmayan bu ürün için kısa bir araştırma yaptım. Eşimin mevcut bebek arabasıyla yaşadığı zorlukları düşündükten ve internette ucuz versiyonlarını gördükten sonra almasını önerdim.

İnternetten olmasada (puseti aldığımızda 60-70 tl arasında bulunabiliyordu) aldığı baston puset için avantaj - dezavantajları belirtecek olursam;

  • Özellikle çok para vermediğiniz bir ürün ve pratik açıp kullanıp katlayabiliyorsunuz
  • Oldukça hor kullanmama karşın dışarıdan göründüğü kadar dandik yada dayanıksız bir ürün değil
  • Küçük araba sahiplerini bagajda kaplayacağı yer bakımından mutlu edebilir hatta dik konumda araba içine, yolcu yanına bile alınabilir
  • Belki yatırabilir oturması olsaydı daha faydalı olabilirdi, oğlumuzun uyuma ihtimali varsa diğerini tercih ediyoruz
  • Yere çok yakın olması süspansiyon sisteminin diğerine göre olmamasından ötürü çocuğunuz biraz rahatsız olabilir
  • Ürün pratiklik içerdiği için, öyle eşya koyabileceğiniz sepet aramayın en fazla tutacaklarına asabiliyorsunuz ki çok da iyi olmuyor.
 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments