21 Ocak 2014 Salı

2014 İBS Anne Bebek ve Çocuk Fuarı

Üst üste gelen uçuş iptalleri ve bir pazar günü aniden verdiğimiz karar ile bu sene de İBS anne bebek ve çocuk fuarına katılmak nasip oldu. Geçen seneyi bu sene ile harmanlayarak fikirlerimizi bu başlık altında yayınlamak istedik.

Anne çocuk fuarı

Kitap ve hediyelik eşya fuarları hariç pek fuarlara katıldığımı söyleyemem. 2013 İBS Anne Bebek Çocuk fuarında hamileydim. Hamileyken hazırlıkları düşünmek ne alacağını bilememek de söz konusu maalesef. Biz fuara gittiğimizde pek fiyatlar hakkında bilgi sahibi değildik. Bu nedenle de çok fazla birşey almadık. Bebek arabası konusundaki araştırmalarım sonucu sadece bu konuda bilgi sahibi idik ve bebek arabamızı da aldık. Bebek doğduğunda yapılacak oda süslemesi için daha sonradan farkettiğim çok uygun fiyatlar söz konusuymuş ama o an farkında olamadığımızdan almadık. Sonuç olarak da ucuz fiyatları gördükten sonra pahalısını da almak istemedik. 

Güzel bir fuardı, ulaşım gittiğimiz saatten ötürü kolay olmuştu. Park alanının çamurlu olması dışında bir zorlukla karşılaşmadık. Hamile iken etrafta onlarca hamile insan görmek çok keyifli oluyor. Satıcılarında elbette dikkatini çekiyor ve birşeyler almamız için uğraşıyorlardı. Kıyafet almak haricinde herşeye baktık. Bebek gazı için masaj egzersizi yapan bir eğitmeni seyrettik. Aslında saatlerine ve etkilik durumlarına baktıktan sonra bir fuara gidilmesi gerektiğini artık fuar deneyimlerimden sonra öğrenmiş oldum.

Bu yılki fuara indirimli olarak gidebilmek için önceden internetten online olarak kaydımızı yaptım. Fuar alanı metro ile gidilebilecek kadar yakın olduğundan park sorununu ortadan kaldıralım dedik, tek hatamız bebek arabasını almamak oldu, yorulduk. Diğer taraftan bebek arasıyle fuarda dolaşmak da aşırı zor olacaktı, bu nedenle belki de hata da yapmamış olduk. Ben diş buğdayı ve yaş günü için süslemeler almayı planlıyordum ama maalesef süsleme satanlar bu sene sırra kadem basmışlardı. Bir tane bile yoktu. Kıyafet almak da ikinci düşüncemdi ama kıyafet konusunda seçenek fazla yoktu ve var olanlarda aşırı pahalı idiler. Bebek giyimde fazla para vermenin yersiz olduğu görüşündeyim. 2 ay bile giyinemeyeceği bir tulum için 200 lira vermek akıllıca gelmiyor. 2014 fuarında tek aldığımız şey minik ayakkabılar oldu. Eşim karton ayakkabılar diye dalga geçip duruyor :) Sıcaklık ölçer, rezene çayı, boy ölçme cetveli, şekerlemeler gibi hediyeler de aldık. Güzeldi, keşke yemek için de mantıklı yerler olsaydı eve zor düştük, yemek ve çaydan sonra kendimize geldik. 

Bebeğimiz küçük olduğundan etkinliklere pek katılamadık, sadece yılın en güzel annesi diye buz dolabına yapıştırabileceğimiz bir fotoğrafımız oldu. O an çekip verdiler. Bence 3-5 yaş çocukları için süper bir zaman geçirme yeriydi.

İki yıl arasında bir karşılaştırma yapmak gerekirse şunlara değinmek gerek. 2013 fuarında ağırlıklı olarak süslemeler vardı, 2014 fuarında ise oyuncak ve eğitim setleri. 2013 fuarında fuar alanı büyük ferah ve yeterli idi. 2014 fuarında maalesef basık, kalabalığı kaldıramayacak bir alan seçilmişti. Park sorunu kapalı ve paralı bir otopark olduğundan yoktu ama fuara gidip, park parası, fuar ücreti verince artık alışverişten zaten yaklaşık -30 lira ile başladığınızdan kar etmeyi bekleyemezsiniz. 2015 fuarına gider miyiz bilmem ama umarım daha başarılı bir fuar olur.

Fuarda bir de röportaj teklifi geldi ve eşimle bebeğimiz televizyona çıktılar :) Tabi ki web TVde 9. dakikadan sonrasını seyredebilirsiniz.

http://ailemizle.tv/?p=983

Not: Bebeğiniz karnınızdayken gezmek çok daha kolay.

İBS Anne bebek çocuk fuarında babanın işi

Aslında cuma günü billboardlarda reklamını görünce cumartesi günü için gitme düşüncem olduysa da başka işlerin araya girmesiyle fuara gitmeyi dillendirmedim. Pazar günü hanımın organizasyonu ile birlikte fuar maceramız başlamış oldu.

Bu seneki fuar yeri bizim eve yakın olması nedeniyle metro ile ulaşımı tercih ettik. İstanbul kongre merkezinin yerini tam olarak bilmediğim için metrodan indikten sonra tahmini istikamete doğru yürüyüşe geçtik. Yollarda giderken en azından bir afiş olsa işimiz daha kolay olabilirdi.

Fuara geldiğimizde metro ve yürüyüş sırasında karnı acıkan oğlumuzu doyurduktan sonra arkadaşlarımızı bir parça bekledik. Arkadaşlarımızın da gelmesiyle birlikte gezi sürecine başladık. Her ne kadar şehir içinde oluşu güzel olsa da fuar yeri olarak biraz basık ve havasız kalan bir mekan olmuş İstanbul Kongre Merkezi. Yer yer ziyaretçilerin akın ettiği firmaların önünden geçmek koridorlar dar kaldığı için sorun oluyordu. Geçen seneki organizasyona göre marka ve ürün bazında daha kalabalık bulduğumu söyleyebilirim. Daha bilindik firmalar (hatta araba firmaları) daha fazla etkinlik vardı. Anne, bebek, çocuk hakkında aklınıza gelen gelmeyen her türlü firma, cihaz, etkinlik, ürün... oradaydı. Geçen sene bolca rastladığımız doğum süsleri, süslemeler satan firmalara pek rastlamadık.Onun yerine yarışmalar, ödüller daha fazlaydı. Ayrıca yeni internet sitelerinin tanıtımı yapan birçok firmanın broşürü de elimize geliverdi. (Biz de bişeyler yapabilirdik :P)

Genel olarak bebek askısı (babasling) ile oğlanı taşıyarak geçirdiğim bir fuar oldu. Üzerime taktığım babasling çok dikkat çekmiş olacak ki nereden aldınız diye soranlar oldu. Gel gör ki fuarda satışını veya reklamını yapan bir firma da göremedim. Hanımla anlaşıyorsanız gidilip görülmesi en azından farklı bir zaman geçirmesi diyebilirim.

Son dakikada kapıdan çıkarken yaptığım röportajda da belirttiğim gibi anne ve çocuk fuarı. Babalar biraz konu mankeni (hatta spikerin yönelttiği gibi bankamatik ve çocuk bakıcısı mı?).


 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments