9 Temmuz 2015 Perşembe

Pişik kremi

Bu yazımızı oğlumuzun pişiği olmadığı için ve tüm hayatı boyunca yani 27 aydır hala sudokrem kullandığımız için detaylandıramadık. Bu konuda misafir yazar olarak uzman bir anneden yardım aldık. Burada ilk olarak pişik nedir onu anlatıp annemize sözü bırakacağız:

Pişik; bezin sürtünmesi, dışkı ve idrarın bez bölgesinde yaptığı tahriş veya mantar enfeksiyonu sonucu kızarıklık, sulanma, bazen de açık yara şeklinde ortaya çıkabilir. Pişikten korunmak için doğru boyda, uygun çocuk bezi seçilmeli ve bebeğin altının günde 5-6 kez değiştirilerek yeterli temizliğinin yapılması gerekir. Ayrıca çinko oksitli pişik önleyici kremler tercih edilmelidir. Kasık, cinsel organlar çevresi ve makat etrafında kırmızı veya beyazımsı renkte nemli lekeler, bazen de içi su dolu kabarcıklar şeklinde görülür.

Bu bilgilerden sonra bizim size şunları söylememiz gerekiyor. Kimyasal içeren ıslak mendiller kullanmayın ve mümkünse ilk aylarda hep olmasa bile en azından evde ıslak mendil yerine ıslak pamuk kullanın. Pişik önleyici kremi de her seferinde kullanmayın ama kullanın. Ayrıca ıslaklığı kuru bir bezle kuruladıktan sonra pişik önleyici kremi sürün ya da kurulayıp hemen bezleyin. Tüm bunların işe yarayacağını düşünüyorum.

Ve sevgili misafir annemizin yazısı:

Yazımızın konusu olan pişik kremlerinden bahsetmeden önce şunu belirtmeliyim kızım çok şükür ağır bir şekilde pişik olmadı ama nadir de olsa kızarırdı, bez yerleri iz yapardı ve ben bunların bile olmasını istemediğimden çok uğraştım. Çünkü ben tüm kozmetik ürünlerine son derece ilgili olduğum için bir çok krem aldım. Bu kremlerin hepsini Miray yani kızım doğmadan önce aldım yani ihtiyaca binaen degil tedbir amaçlı yada dürüst olmak gerekirse canım istediği için aldım :) yazının başında da söylediğim gibi kozmetik olan herseye fazlasıyla ilgi duyuyorum ve kızım yokken hatta evli bile değilken birçok pişik kremi alıp yüzüme sürer hatta pişik kreminden maskeler yapardım bu ilgim yüzünden biraz fazlaca krem almış bulundum :) 


İlk önce en sevdiğim kremden bahsetmek istiyorum: "Mustela Vitamin Barrier Cream" Bu kremi sadece markası yüzünden hiç araştırmadan aldım ama iyi ki almışım en çok ondan memnun kaldım. Kıvamı, rengi, kokusu, bebeğin teninde bıraktığı his ve en önemlisi etkisi kısaca herseyi çok güzel bir krem ben çok beğendim. Bu krem pişik önleyici bir krem yani var olan pisiği geçirme iddiası yok ama aynı markanın pisiği tedavi eden kreminden pisiği geçirmede daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. 100 ml ürün 25 lira civarında. Bence fiyat performans acısından son derece tatmin edici bir ürün. 





Gelelim bir diğer Mustela markalı pişik kremi "Stelactiv" kreme. Bu ürünü de yine araştırmadan sırf markası için aldım. Eğer pişik önleyiciye rağmen pişik olursa bununla tedavi ederim diye, pişik geçirici olduğunu iddia eden bu kremi aldım ama bu iddianın içi boş bir iddia olduğunu gördüm. Kokusu, dokusu ve popoda bıraktığı his emilmesi falan çok güzel lakin pişik önleyici kremi daha güzel bence. Bu kremi öylesine kullanıyorum arada. 75 ml ürün 35 lira civarında ki bence bu ürün için çok yüksek bir fiyat. 


Başarısız bir pişik kreminden sonra gelelim pişik geçiricilerin şahı "Desitin"in mor kremine. Bu kremi araştırarak aldım ama araştırmalarım sonucunda alıp almamak konusunda tereddüte düştüğümü söylemeliyim, çünkü içinde bolca paraben baridindiran bir krem. Ayrıca kokusu berbat ve yapısıda alçı gibi. Kokusu o kadar korkunç ve keskin ki bu kremi kullandığım zamanlar bebeğimi öpmek dahi istemiyorum buram buram Desitin kokuyor ve bence - ki ben kokulara karşı duyarlı bir insan değilim - felaket bir koku. Ayrıca çok zor dağılan çok katı bir krem ama pişik geçirme konusunda denediğim en başarılı krem olduğunu söyleyebilirim. Popusuna toplasan beş on kere ancak sürmüşümdür. Bir kere koltuk altına bir kere de gıdısına sürdüm. Yavrum sıcaktan pişmişti hemencik geçirdi ama kokusu yüzünden kızıma yaklaşmak bile istemedim :( mercimek tanesi kadar bir ürün koca popoya yetiyor bayağı kıvamlı bir krem. 113 gr ürün 30 lira civarı ama ben indirimden 13 liraya almıştım. Eğer geçmeyen pişik sorunu yaşıyorsanız bu kremi gözü kapalı tavsiye ediyorum. Ayrıca her bebekli evde bulunması gerektiğini düşünüyorum. Olur ya belki lazım olur tedbirli olmakta yarar var. 


Gelelim çok da lüzumlu olmayan bir pişik kremi olduğunu düşündüğün "Johnsons Baby" pişik kremine. Bu kremi arkadaşımın tavsiyesiyle aldım. Benden iki ay önce doğum yaptı ve bu kremden çok memnun kaldığını söyledi. Ben o zaman doğum yapmamıştım ve bebek için internetten birşeyler alırken bu ürünü de sepete atıvermiştim. Bu krem bulunması çok kolay hemen hemen her markette karşımıza çıkan bir krem. Benim gibi küçük bir ilçede yaşayanlar bile rahatlıkla ulaşabilirler. Ben bebeğimin mamasına kadar birçok seyini internetten almak zorunda kalıyorum, çünkü yaşadığım ilçede hersey çok pahalı. Neyse asıl konumuza dönelim. Bu kremin kokusu ve yapısı çok güzel hatta yüzüme maske yapmak için bu pişik kremini kullanmıştım yıllar önce, Migros'ta tüm pişik kremlerini koklayarak yaptığım seçimimde kokusuyla beni mest eden bu kremi seçmiştim, yani kokusu bence çok güzel ve kıvamı da iyi. Popoya yedirmesi Mustela kremlere göre daha zor, kolay dağılmıyor ayrıca pişiği önlediğini yada geçirdiğini söylemem mümkün değil. 100 ml ürün 10 lira civarında. Ben bu kremi elime ve dirseklerime sürerek bitirdim, bebek poposu için tavsiye etmiyorum.
  
Gelelim markasi için aldığım bir diğer bebek kremine; "Bepanthol". Bu ürünü Bayer markasına güvendiğim ve tv reklamından etkilediğim için aldım. Kokusu eh iste yani varla yok arası çokta güzel olmayan ama rahatsız da etmeyen cinsten. Yapısı merhem olduğu için yağlı ve katı ama sıcak havalarda cıvıklaşan bir krem. Etkisinden memnunum ama sanki çok yağlı olduğu için bu kremi kullandığımda bebeğimin poposunu terletecek diye düşünüyorum. Gerçi böyle bir etkisi yok lakin ben yağlı kremleri hiç kullanamam sürdüğüm yer hemen terler o nedenle böyle düşünüyorum. Bu kremin en sevmediğim hatta nefret ettiğim yani ambalajı. Klasik merhem tüplerinde yani metal tüplerde, diğer pişik kremleri gibi plastik değil ambalajı. Bazen deliniyor ( ürünü kullandıkca sıkmak gerekiyor boşalan arka kısmındaki kremi sıyırmak için katladığınızda ambalaj delinip krem dışarı cıkıyor) ve bundan hiç hoşlanmıyorum. 100 gr ürün 20 küsür lira ama ben indirimden 13 liraya almistim. Alınabilir bir ürün. 

En sevdiğim kremi en sona bıraktım; "Sudocrem". Bu kremle taa üniversite yıllarımda, annemin uzun yıllar cocuğu olmayan arkadaşının çocuğu olduğunda, hasretle beklenen bebeklerin (ikizler) herşeylerini Ingiltere'den getirten ebeveynleri sayesinde tanışmıştım. Ingilterede bayağı popüler bir krem olduğundan bir bavul sudocrem almışlar ingiltereden. E kremler çok olunca son kullanma tarihi geçmeden tüketmek zor olduğu için benim kremlere olan ilgimi bilen annemin arkadaşı bir kutu da bana vermişti. Böylece sudocremle çocuğum olmadan hatta Türkiye'ye gelmeden tanışmış oldum. Kremi taa o zamanlar çok beğenmiştim o yüzden bir tane de sudocrem aldım kızıma. Bu krem zaten bayağı meşhur bir krem. sadece bebek pislikleri için değil cilt bakımında ve bazı cilt problemlerinde de kullanılan bir krem. Kokusu, yapısı ve etkileri çok güzel. Benim en sevdiğim pişik kremi bu. Sakız ağdalarınınki gibi bir ambalajı var. Kapağını açıp elini içine daldırıp öyle kullanıyorsunuz. O yüzden hijyenik olamayabilir ama benim de hijyen takıntım yok zaten :) 125 gr ürün 20 lira. 

Bu uzun yazının sonunda sunu da söylemek istiyorum; pişik sorunu sadece pişik kremi kullanarak asılacak bir sorun değil. En güzeli pişik oluşumunu engellemeye çalışmak. Bunun için ben her gün en az bir defa poposunu yıkıyorum. Her bez değistirişimde poposunu havalandırıyorumm ve kuruluyorum. Doğduğundan beri sadece "Unibaby" yenidogan ıslak mendil kullanıyorum ve poposunu asla uzun süre kirli bırakmıyorum hatta bazen bitmesini bile bekleyemediğim için değiştirirken elime yaptığı çok olmuştur. Ilk 3 numara da prima premium care kullandım ve çok da memnun kaldım. 4 numaranın yapısının değişik olması beni hayal kırıklığına uğrattı ama başka bezler pişik yapar korkusuyla bezini değiştirmedim. Ta ki gecenin bir yarısı açık olan tek markette 4 numara prima kalmadığı için "Molfix" alana kadar. Tamam prima kadar ince ve görsel olarak güzel bir bez değil ama ben sızdırmama konusunda daha çok beğendim ayrıca primadan başka bir eksiği de yok. Pişik yapmadı rahatsız etmedi. Aradaki fiyat farkını da hesaba katınca
Molfixe geçiş yaptık ve kızımda bende babamızda memnunuz :)
 
Copyright © . Anne ve Baba Gözünden Bebek Gelişimi - Posts · Comments